PDI, PAS i estudiants volem fer UPC junts

PDI, PAS i estudiants ens hem de sentir integrats i confortables amb els projectes acadèmics de les unitats. Tots hem de participar en establir i compartir els objectius de la UPC des de les nostres unitats. Per això, hem de minimitzar les barreres de comunicació (PUCs i política de portes tancades), millorar la comunicació de baix cap a dalt i centrar-nos en resoldre els problemes dels que estan en contacte directe amb els nostres usuaris. Qui té responsabilitats ha de prendre decisions, però ho ha de fer recollint l’experiència i saber fer de les persones dels seus equips especialment escoltant als que estan a primera línia. Recolzar i resoldre els problemes dels qui donen el servei directe als usuaris finals es el camí de l’eficiència i, sobretot, d’una millor convivència.

Les UTGs, concebudes el 2005, s’han estat desplegant en un context de crisi econòmica, com un intent d’abordar la racionalització d’uns recursos cada vegada més minsos. Fem justícia si diem que el model d’UTGs presenta innegables aspectes positius. No obstant, s’ha de dir que també han sorgit certes disfuncions que cal abordar, la principal de les quals es la necessitat de millorar la sinèrgia, complicitat i implicació de PDI i PAS per complir millor els objectius de la UPC.

Els nostres estatuts estableixen que la participació de base de la comunitat en la política universitària s’articula a través dels òrgans de govern de les unitats, elegits periòdicament i democràticament pels seus membres. Crec que aquests òrgans democràtics han de reforçar la seva implicació en la governació de la UPC tenint en consideració els criteris de gestió administrativa de les UTG’s però sense limitar-ne la seva capacitat executiva Addicionalment, la política de portes tancades i PUCs no incentiva la implicació del PAS en els projectes acadèmics i educatius de les unitats i, a la llarga, amb el risc de deixar la porta oberta a l’externalització dels serveis, que han perdut en bona part el paraigües legal que els atorgava la Llei d’Universitats.

Aquesta es una situació que s’ha de revertir, integrant i implicant al PAS en els projectes acadèmics de les unitat. Els usuaris han de percebre la proximitat del serveis, preservant els aspectes positius del model UTG.

Per últim, cal implicar els estudiants i motivar-los en el govern i funcionament de la universitat ja que ells són la raó de ser de la Universitat.

 

La teva opinió és important, deixa’ns els teus comentaris.

One Comment

  1. Buenos días:

    No lo veo en el programa, y es una cosa que me preocupa. Ya sabemos que tenemos “unes retallades” que no nos podemos saltar, pero si queremos contar con los mejores profesionales, no sería posible recuperar la matricula gratuita para el PAS y familiares?

    Esto se contempla?

    Saludos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *