Impuls a l’excel·lència des de la diversitat

Un impuls efectiu a la recerca, la transferència de tecnologia i la docència només es pot fer des del reconeixement de la diversitat. L’èxit de la UPC es fonamenta en bona part pel fet de ser una institució d’intel·ligència distribuïda. Les iniciatives d’uns, per acció o reacció, ens empenyen als altres. Aquesta diversitat temàtica, territorial i d’àmbits dóna robustesa (el conjunt protegeix a cada membre i la seva suma garanteix el futur de la UPC) i flexibilitat (les parts s’adapten millor al canvi que el conjunt). La innovació, ADN de la UPC, requereix d’entorns diversos i d’uns ecosistemes adequats que fomentin la creativitat i la iniciativa.

Tots som UPC, però primer som de l’àmbit d’administració, d’arquitectura, de biblioteques, de consergeria, d’economia, d’enginyeria, de física, de matemàtiques, d’òptica, de química, dels tècnics… [GALÀXIA UPC]. Cada àmbit, cada unitat, imprimeix un caràcter propi al seu personal i als seus estudiants. Aquest caràcter propi de cada àmbit l’imprimim als nostres titulats mitjançant una docència de qualitat, impregnada per una activitat potent en recerca i transferència de tecnologia, sensible al territori, al compromís social i a la sostenibilitat. Aquesta diversitat és la riquesa que aportem al progrés del país i que cal preservar.

És cert que el context actual de restriccions pressupostàries “ens obliga a ser encara més eficients i imaginatius”. La clau està en com ho podem aconseguir preservant l’excel·lència, el caràcter propi i la riquesa de la nostra pluralitat.

 

La teva opinió és important, deixa’ns els teus comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *